1 persoon
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Groenten uit de oven zijn warm, salade is over het algemeen koud. Een heel lekker, makkelijk gerecht voor de tijd in het jaar waar je net buiten kan eten. Een tip van de kok: Als je extra veel maakt en het teveel aan groenten in de koelkast zet, kan je de dag erna je salade doortrekken naar een smakelijke lunch.
Benodigdheden
- 50g wortels
- 50g zoete aardappel
- 50g courgette
- 50g gemengde sla
- scheutje olijfolie
- 20g Philadelphia Naturel
- scheutje citroensap
- snufje peper
- 1 schijfje citroen ter decoratie
Voedingswaarde | 1 portie |
---|---|
Calorieën | 162 |
Eiwitten | 8g |
Koolhydraten | 59g |
Suikers | 11g |
Vet | 10g |
Waarvan verzadigd | 6g |
Bereiding
- Schil en snij alle groenten in stukken. Let erop dat de aardappelen wat kleiner zijn, zodat ze met dezelfde oventijd kunnen meekomen;
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel met olie, hussel dit door zodat de olie goed verspreid is;
- Zet de ovenschaal in de oven en de timer op 20 minuten;
- Schep de groenten om na 10 minuten, en proef even of je het al lekker vindt;
- Herhaal dit proces zodra de timer gaat. Voel je vrij om nog wat extra oventijd tot je te nemen, smaak is immers persoonlijk;
- Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm;
- Schep de Philadelphia en een schaaltje en voeg het citroensap en de peper toe. Roer het door elkaar en blijf proeven naarmate je meer citroensap en peper toevoegt. Wederom: Maak het naar je eigen smaak;
- Nu is het tijd om het bord op de maken: Maak een bedje van sla, een middenlaag van groenten en top het af met de Philadelphia. Gebruik het citroenschijfje als extra decoratie en eet smakelijk!