
1 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
–
Italiaanse kipfilet met spinazie en zoete aardappel: een heerlijk, smaakvol recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Een goede ondersteuning van de dagelijkse voeding.
Benodigdheden
- 100 gram zoete aardappel
- 50 gram spinazie
- 150 gram kipfilet
- 20 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram mozarella
- 5 blaadjes basilicum
- 4 ml olijfolie
Voedingswaarde | 1 portie |
---|---|
Calorieën | 474 |
Eiwitten | 49g |
Koolhydraten | 26g |
Suikers | 6g |
Vet | 18g |
Waarvan verzadigd | 1g |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Leg de kipfilet in een ovenschaal (of op een bakplaat) en snij de kipfilet overdwars open, zodat je een kuiltje krijgt;
- Maak een mengsel van zongedroofde tomaatjes, basilicum en mozarella. Voeg naar smaak kruiden toe, bijvoorbeeld een paar druppels Rozemarijn olie;
- Vul de kipfilet met het mengsel. Je kan de kip dichtsteken met houten prikkertjes, of gewoon open laten;
- Doe de kip in de oven en laat het 30 minuten garen;
- Snijd de zoete aardappels in reepjes en bak ze in de pan;
- Laat op het laatste moment de spinazie slinken in de pan.
