Image Alt

ITALIAANSE KIPFILET

1 personen

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Italiaanse kipfilet met spinazie en zoete aardappel: een heerlijk, smaakvol recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Een goede ondersteuning van de dagelijkse voeding.

Benodigdheden

  • 100 gram zoete aardappel
  • 50 gram spinazie
  • 150 gram kipfilet
  • 20 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram mozarella
  • 5 blaadjes basilicum
  • 4 ml olijfolie
Voedingswaarde 1 portie
Calorieën 474
Eiwitten 49g
Koolhydraten 26g
Suikers 6g
Vet 18g
Waarvan verzadigd 1g

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Leg de kipfilet in een ovenschaal (of op een bakplaat) en snij de kipfilet overdwars open, zodat je een kuiltje krijgt;
  3. Maak een mengsel van zongedroofde tomaatjes, basilicum en mozarella. Voeg naar smaak kruiden toe, bijvoorbeeld een paar druppels Rozemarijn olie;
  4. Vul de kipfilet met het mengsel. Je kan de kip dichtsteken met houten prikkertjes, of gewoon open laten;
  5. Doe de kip in de oven en laat het 30 minuten garen;
  6. Snijd de zoete aardappels in reepjes en bak ze in de pan;
  7. Laat op het laatste moment de spinazie slinken in de pan.
Close
× Kunnen wij je helpen?