Image Alt

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Lees hier het antwoord!

Hier lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht het antwoord er niet tussen staan, stuur dan een e-mail naar: info@fit-formula.nl.

1. Wat is DUO Training?

DUO-Training is een personal training voor twee personen. Heb je een vriend, vriendin, buurvrouw, kennis of partner met wie je graag personal training wil volgen? Dan is DUO-Training de perfecte uitkomst. Je stelt met de trainer individuele en gemeenschappelijke doelstellingen op, en je gaat samen aan de slag deze te bereiken. Bij DUO Personal Training wordt de aandacht over twee personen verdeeld, en daarom mag je ook de kosten door twee delen. Een aanrader dus! Het proberen waard? Plan dan een gratis intake in!

DUO personal training almere

2. Wat is Small Group Training?

Small Group training is een heel goed alternatief voor wanneer je de kosten van één op één begeleiding te hoog vindt, of als je het leuk vindt gezamenlijk te trainen. Small Group training biedt de voordelen van het intensief werken met een personal trainer tegen een lager tarief en samen met anderen. Small Group Training start vanaf drie personen.

Small Group Training Almere

3. Kan je gebruik maken van DUO-Training of Small Group Training als je onderling verschillende trainingsdoelen hebt?

Ja, dat kan tot een bepaalde hoogte. Als de één wil afvallen in vet, en de ander wil aankomen in spiermassa, dan wordt het al snel wat ingewikkelder. Afhankelijk van het aantal kg's wat de persoon in kwestie zou willen afvallen, wordt er een advies gegeven of het efficiënt is de trainingen samen te volgen. Het advies is in dit geval om een intake in te plannen, om de verschillende wensen, en de daarbij passende mogelijkheden te bespreken.

4. Hoe bereken je de kosten voor een DUO- of Small Group Training?

De kosten voor een DUO training zijn makkelijk te berekenen. Je deelt het totale bedrag door twee personen, en je verdeelt de kosten. Voor Small Group training is de prijs afhankeljk van het aantal deelnemende personen in een training. De prijzen hiervoor kan terug vinden op onze 'Prijzen' pagina.

5. Hoe lang duren de trainingen?

Één training duurt 60 minuten.

6. Hoeveel kost een intake?

Een intake is volledig gratis, en vrijblijvend.

7. Wat houdt een intake in?

Een intake inplannen is gratis, en volledig vrijblijvend. Een intake bestaat uit 10-15 minuten kennismaking, 35-50 minuten trainen en 5-10 minuten evaluatie. Op basis van de gestelde persoonlijke doelen, en het huidige fysiek, wordt er een advies uitgesproken. Tijdens de training word je getest op: kracht, (spier)conditie, uithouding- en doorzettingsvermogen.

8. Wat moet ik meenemen naar een intake?

Sportkleding, handdoek, en een flesje water. Zorg dat je voorafgaand aan een intake voldoende hebt gegeten, en niet op lege maag komt trainen!

Intake personal training almere

9. Is een voedingsschema bij de prijs inbegrepen?

Een voedingsschema zit niet in de prijs inbegrepen. Daarentegen een voedingsadvies weer wel. Voor het opmaken van een voedingsschema is partner Gezonde Leefstijl Planner verantwoordelijk. Zij maakt de voedingsschema's op. Deze worden vaak vergoed door de verzekering.

10. Is er een vaste locatie waar de klant naartoe moet komen, of wordt er ook lesgegeven op een locatie naar keuze?

In principe vinden de trainingen van Fit Formula allemaal plaats op een vaste locatie. Naast de trainingen in de sportschool, vinden indien het weer het toe laat, trainingen ook buiten plaats in het gebied rondom de sportschool, op het strand of in het park. In overleg is trainen op een locatie naar keuze zeker mogelijk.

Locatie personal training almere strand

11. Hoe werkt de betaling? Zit je vast aan een maandabonnement?

Fit Formula werkt met een maandabonnementen van € 9,95 per maand. Dit abonnement gaat tegelijkertijd in met je strippenkaart, en loopt ook direct af, bij het aflopen van de strippenkaart.

12. Ik heb geen oppas kunnen regelen, kan ik mijn kind meenemen?

Helaas is het niet meer mogelijk je kind mee te nemen naar een training. Wél is er een lounge in de sportschool waar het kind eventueel kan wachten. Bij een buiten training is het kind vanzelfspreken van harte welkom.

Mom and daughter working out

13. Ontvang ik ook een trainingsschema voor wanneer ik zonder personal trainer ga trainen?

Ja zeker! Een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsschema kan na minimaal drie trainingen in elkaar gezet worden. Dit gaat uiteraard in overleg, en wordt gebaseerd op het aantal keer in de week dat je zelf extra zou willen trainen. Het trainingsschema kan zowel thuis, als in de sportschool worden toegepast. Een buikspierschema wordt na de eerste training al opgesteld.

14. Kan ik ook virtueel personal training volgen? Dus via Skype of FaceTime bijvoorbeeld?

Absoluut! De virtuele personal trainingen duren 45 minuten in plaats van 60 minuten. Dit is in verband met de hoge intensiteit van de training.

15. Ik ben zwanger, of net bevallen. Kan ik personal training volgen?

Absoluut! Tijdens de zwangerschap kan je indien het lichaam het toe laat gewoon doortrainen. Naarmate je verder komt in de zwangerschap passen de trainingen zich daarop aan. Ná een bevalling heeft het lichaam minimaal zes weken nodig om te herstellen voordat je weer mag starten met sporten. Zodra de buikspieren weer netjes op hun plek zitten, kan je ook weer starten met het trainen van de buikspieren.

Zwanger Personal training almere

16. Kan ik als bedrijf ook trainen met Fit Formula?

Het zakelijke zusje van Fit Formula is Sport in Business. Sport in Business faciliteert zakelijke trainingen voor bedrijven.

Logo Sport in Business
Close
× Kunnen wij je helpen?