4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Kipfilet boemboe rietja, met groentes en zilvervliesrijst: een heerlijk gezond recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Een goede ondersteuning van een dieet of het verlagen van het vetpercentage. Indien gewenst kan de zilvervliesrijst vervangen worden door normale rijst.
Benodigdheden
- 100g Kokki Djawa Boemboe rietja
- 500g kip
- 250ml water
- 125g taugé
- 250g snijbonen
- 2 knoflooktenen
- 100g zilvervliesrijst
- Indien gewenst: een beetje gemberpoeder
- Indien gewenst: een scheut Ketjap Manis
Voedingswaarde | 4 personen | 1 portie |
---|---|---|
Calorieën | 1084 | 271 |
Eiwitten | 137g | 35g |
Koolhydraten | 104g | 25g |
Suikers | 2g | 0,5g |
Vet | 13g | 3,25g |
Waarvan verzadigd | 3g | 0,75g |
Bereiding
- Voeg de zilvervliestrijst toe aan een pannetje kokend water. Laat die 8 minuten koken. Giet de rijst af en laat het nog 8 minuten met deksel op de pan staan.
- Snij de kip in blokjes en bak ze in de pan. Voeg de twee teentjes knoflook en het gemberpoeder toe voor de smaak.
- Voeg de 250ml water toe aan de Boemboe Rietja en voeg deze toe aan de kip. Laat het op een laag vuurtje koken.
- Snij de snijbonen in stukje en kook deze.
- Voeg de taugé en de snijbonen bij elkaar en bak deze met een scheutje Ketjap Manis saus