2 personen
Voorbereiding: 15-20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Ananas kipfilet spietjes met groene paprika: een heerlijk gezond recept en relatief laag in koolhydraten. Lekker voor op de bbq of als avondeten. Een variatie op dit recept is ontbijtspek om de kipfilet wikkelen.
Benodigdheden
- 400g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels ananassap
- 1 eetlepel gembersiroop
- 300g verse ananas
- 1 groene paprika
Voedingswaarde | 2 personen | 1 persoon |
---|---|---|
Calorieën | 1058 | 106 |
Eiwitten | 101g | 10g |
Koolhydraten | 85g | 8,5g |
Suikers | 49g | 5g |
Vet | 32g | 3g |
Waarvan verzadigd | 4g | 0,4g |
Bereiding
- Voeg de (zonnebloem)/(olijf)/(cocos)olie samen met de Ketjap Manis, het annanassap en de gembersiroop en roer het tot een marinade.
- Snij de kip in blokjes en marineer ze.
- Snij de paprika in blokjes
- Verdeel de kipfilet, ananas en paprika over de satéprikkers. Let hierbij op dat die paprika/ananas niet groter is dan de kipfilet. Anders raakt de kipfilet, bij het grillen, de grillplaat niet.
- Laat de grillplaat 5-10 minuten opwarmen en grill de spiesjes totdat de kip goed gaar is. Let op: zet de saté prikkers van te voren in een glas lauw water, anders verbranden ze.