9 stuks
Voorbereiding: 15-20 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
–
Blondies: dé brownies zonder chocolade. De smaak is uiteraard anders, maar het krokante aan de buitenkant en het smeuïge aan de binnenkant blijft. Wat ik er zo lekker aan vind, is dat de rietsuiker met de kaneel een soort zoet-kruide smaakcombinatie vormt, die in je mond blijft hangen zonder naar te worden. Plus, ze zijn heel simpel om te maken en aan te passen voor allergieën of tekort aan boodschappen.
Benodigdheden
- 115g boter + extra boter voor het invetten
- 225g ruwe rietsuiker
- 1 ei
- 1 eidooier
- 140g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 85g walnoten, grof gehakt – echt lekker grof laten dus
- Standaard brownievorm (doorsnee 18cm)
Voedingswaarde | 1 stuk |
---|---|
Calorieën | 325 |
Eiwitten | 4g |
Koolhydraten | 38g |
Suikers | 27g |
Vet | 18g |
Waarvan verzadigd | 8g |
Bereiding
- Verwarm de oven voor 180 graden
- Beboter en bekleed de bakvorm
- Smelt de boter en suiker samen in een pan. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nog 1 minuut op het vuur staan.
- Neem het mengsel van het vuur en zet het apart om af te koelen voor ongeveer 10 minuten (genoeg tijd om de rest voor te bereiden). ROer er af en toe nog even in.
- Roer het ei en de eidooier samen en zet ze weg. Roer nu nog twee keer in het botermengsel
- Meng in een ander ekom het zelfrijzend bakmeel, kaneelpoeder en de walnoten
- Meng alles snel door elkaar tot er geen meelmengsel meer te zien is, en schenk het beslag in de bakvorm.
- Bak de blondie in 20-25 minuten, de gaarheid kan getest worden door een metalen pen (of satéstokje) in de blondie te steken. Als deze er schoon uit komt, is de blondie klaar.
- Laat de blondie even afkoelen in de vorm, stort deze daarna op een rooster en laat hem volledig afkoelen voor hem in stukken te snijden.