Image Alt

14 ETENSWAREN DIE BUIKVET VERMINDEREN

14 ETENSWAREN DIE BUIKVET VERMINDEREN

Een goede balans tussen eten en bewegen heeft natuurlijk de voorkeur. Als de sportschool dan niet helemaal in het schema past eet dan deze 14 gezonde voedingsproducten om het buikvet te verminderen.

1. Noten slanken je buik af. Naast het feit dat noten je een gevuld gevoel geven, en daarmee minder drang om te snacken, hebben ze ook een verbeterende werking op de spijsvertering. Neem daarom als aanvulling op je dagelijkse voeding 25g-30g ongebrande/ongezouten per dag. Lees ook: 5 redenen waarom noten een gezonde aanvulling zijn de op de dagelijkse voeding” .
2. Bessen en rood fruit zitten vol met vitaminen en vezels. Aardbeien, frambozen en bessen zijn caloriearm en zitten boordevol Vitamine C. Vitamine C werkt niet alleen als antioxidant, het zorgt ook voor extra weerstand.
3. (zwarte) Bonen zijn zeer eiwit- en vezelrijk. Bonen ontgiften het lichaam door afvalstoffen op te ruimen en daarmee neemt het buikvet sneller af.
4. Tonijn en zalm, twee vissoorten vol met omega 3 vetzuren. Relatief laag in de calorieën en koolhydraten en daarom een lekkere en gezonde manier om van het buikvet af te komen.
5. Groene groenten zitten vol met vitamines, mineralen én vezels. Ook groentes zitten laag in calorieën en koolhydraten.
6. Avocado bevat onverzadigde vetten die goed voor je zijn. Daarnaast zit de avocado vol vezels die een gezonde stoelgang stimuleren.
7. Parmezaanse kaas bevat linolzuur wat je ook terug vindt in volle melkproducten. Dat helpt de spiermassa in stand te houden waardoor je lichaam meer verbrandt.
8. Olijfolie en kokosolie bevatten beiden goede vetten die helpen slechte vetten af te breken.
9. Spaanse peper bevat capsaïcine. Het bestanddeel dat je voelt prikkelen op je tong. Meteen ook het stofje dat ervoor zorgt dat je spijsvertering harder gaat werken, en ervoor zorgt dat je minder calorieën verbrandt.
10. Peren bevatten twee soorten antioxidanten die de opslag van vet tegenhouden.
11. Zonnebloempitten lijken veel op de uitwerking van noten en hebben een positieve werking op de spijsvertering.
12. Witte thee vermindert de aanmaak en groei van vetcellen en verhoogt de afbraak van vet uit deze cellen.
13. Appelazijn verhindert vetopslag en stimuleert vetverbranding.
14. Vers citroensap zet extra vaart achter zowel de spijsvertering als de vetverbranding. Start de dag met een glas warm/lauw citroenwater en geef je spijsvertering meteen een boost. Lees ook: Begin de dag met citroenwater“.

Close
× Kunnen wij je helpen?