2 personen
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 6 minuten | 220 graden | hete lucht stand
Body&Fit proteïn wraps met kipfilet en groentes. Laag in koolhydraten en bomvol eiwitten. Zowel de vulling als de kruiden kan je uiteraard zelf bepalen. Dit recept is een goede aanvulling op het sporten.
Benodigdheden
- 4 scheppen Body&Fit proteïne wraps
- 15ml zonnebloemolie
- 150ml water
- 250g kipfilet
- 125g stevige champignons
- 100g courgette
- 1/2 rode/groene/gele paprika
- 1/2 rode ui
- 100g maïskorrels
- 200g Griekse yoghurt
- Taco kruiden
Voedingswaarde | 1 persoon | 2 personen |
---|---|---|
Calorieën | 548 | 1097 |
Eiwitten | 61g | 122g |
Koolhydraten | 27g | 54g |
Suikers | 12g | 24g |
Vet | 17,5g | 35g |
Waarvan verzadigd | 5g | 10g |
Let op: van het deeg heb je maar 120g (de helft) nodig voor twee grote wraps. De rest kan je bijvoorbeeld bewaren voor de dag erna.
Bereiding
- Mix 4 afgestreken scheppen wrapmix met 15ml zonnebloem olie en 150ml water. Roer het tot een deeg en laat die 10 minuten rijzen.
- Rol bolletjes voor het aantal wraps wat je wil gaan maken (voor twee personen, twee grote wraps), leg hier een theedoek overheen en laat het nogmaals 15 minuten rijzen.
- Na deze 15 minuten kan je de bolletjes uitrollen tot wraps van zo’n 1,5 – 2mm dikte. Leg deze 6 minuten in de voorverwarmde over op 220g hete lucht stand.
- Snij de kipfilet, courgette, rode ui, champignons en paprika in kleine stukjes.
- De kipfilet kan in de pan, wacht tot deze witgebakken is, en de rest mag erbij.
- Voeg 150ml water bij de kruidenmix en deze mag door het geheel worden geroerd. Voeg nu ook de maïs toe. Laat het geheel nog zo’n 4 minuten koken.
- Haal de wraps uit de oven en smeer hier wat griekse yoghurt over. Haal de kip en groentes van het vuur en verdeel deze over de wrap. Eet smakelijk!