Image Alt

GEVULDE KIPFILET MET FETA EN ZONGEDROOGDE TOMAATJES

Gevulde kipfilet

4 personen

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten | 200 graden | hete lucht stand

Kipfilet met feta en zongedroogde tomaatjes uit de oven. Een heerlijk simpel, en smaakvol recept. Laag in koolhydraten en boordevol eiwitten. Je kan zelf bepalen hoe veel vulling je maakt. De hoeveelheden in dit recept zijn relatief hoog.

Benodigdheden

  • 4 kipfilets
  • 80-100g gedroogde zontomaatjes
  • 120g feta
  • zonnebloemolie
  • scheutje (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • rozemarijn
  • 8 satéprikkers
Voedingswaarde 4 personen 1 gevulde kipfilet
Calorieën 1509 377,5
Eiwitten 213g 5g
Koolhydraten 19g 5g
Suikers 16g 4g
Vet 62g 15,5g
Waarvan verzadigd 6g 1,5g

Bereiding

  1. Sla de kipfilet eventueel wat platter en snij deze in de breedte open, zodat je de kipfilet open kan klappen;
  2. Verkruimel de feta, snij de zongedroogde tomaatjes en de rozemarijn in kleine stukjes, en pers de knoflook. Maak hier een lekker mengsel van;
  3. Leg de kip 30 seconde tot 1 minuut in een gloeiend hete pan zodat de buitenkant dichtschroeit;
  4. Haal de kipfilets weer uit de pan en doe de vulling in de kipfilet. Klap de kipfilet dicht en prik de twee kanten samen met satéprikkers;
  5. Smeer de ovenschaal in met een beetje olie en leg de gevulde kipfilets hierin;
  6. Zet de ovenschaal in de oven en besprenkel de kipfilets elke 5 minuten met een heel klein beetje water zodat ze niet droog worden.
Gevulde kipfilet
Close
× Kunnen wij je helpen?