Challenge of the week

Alle Challenges en resultaten

Iedere week nemen de huidige klanten van Fit Formula het tegen elkaar op in de ``Challenge van de Week``. De mannen tegen de mannen, en de vrouwen tegen de vrouwen. Hier lees je alle uitslagen van de challenges tot nu toe!

2021

Week 12

Toe Teps on Step

Regels
Neem plaats voor een step. Plaats 1 voet op de step, en 1 voet op de grond. Wissel je voeten zo vaak als je kan tussen de step en de grond. De voeten moeten hierbij óp de step komen. Doe dit zo vaak mogelijk in 60 seconden tijd.

Week 11

Single Leg Bosu Ball

Regels
Ga met 1 been op een bosu ball staan, en de andere been 90 graden gebogen in de lucht. Houd dit zo lang mogelijk vol. Maximaal: 10 minuten

Week 10

Bench Press

Regels
Plaats je handen zo’n 15 à 20 centimeter wijder dan schouderbreedte. Laat de stang op je borst zakken. Hierbij moet de stang ongeveer op het midden van je borst terechtkomen. Maak zo veel mogelijk herhalingen tot je niet meer kan.

Week 9

Wall Sit Gym Ball

Regels
Zak rustig door je knieën. Zet je voeten een stapje naar voren, een heupbreedte uit elkaar. Je zit zoals je op een stoel zou zitten, maar dan tegen de muur, je knieën in een hoek van 90 graden. Plaats een gym ball in de onderrug. Maximaal: 15 minuten

Week 16 en 17

Medicine Ball Chest Pass

Regels
Plaats de voeten onder de schouders. Neem de bal in de handen ter hoogte van de borst. Gooi de bal zo vaak mogelijk tegen de muur binnen 60 seconden. Dames: 4 kg Heren: 6 kg

Week 15

310 METERS RUN AROUND THE GYM

Regels
Blijf op het asfalt. Niet wandelen. Niet afsnijden. Record 2020 heren: 51.26 (Danny) Record 2020 dames: 57.21 (Charlotte)

Week 14

Reverse Plank

Regels
Ga zitten op de grond en plaats je handen naast je, waarbij je vingers naar voren toe wijzen. Strek je benen voor je uit en zet je hakken op de grond. Breng je billen nu omhoog en kom in de plank positie. Houd deze positie vervolgens zo lang mogelijk vast, waarbij je je core op spanning houdt.

Week 13

Front Raise Plate Twist

Regels
Houd de schijf vast in beiden handen. Strek je armen voor je uit ter hoogte van je gezicht. Kijk door het gat van de schijf. Draai je handen volledig naar links, en volledig naar rechts alsof je achter het stuur zit. Houd je rug recht. Houd dit zo lang mogelijk vol. Dames: 2,5 kg Heren: 3,75 kg

Week 22 en 23

Hill sprint (60m)

Regels

Week 20 en 21

Farmers Walk

Regels
Neem in elke hand één dumbell, en wandel hiermee zo lang mogelijk tot je het niet meer vast kan houden. Heren: 15 kg. Dames: 10 kg.

Week 18 en 19

Plate Resisted Dead Bug

Regels
Lig helemaal gestrekt op je rug. Neem een schijf van 3,75 kg in beiden handen. Strek je armen boven je hoofd uit, zodat de val enkele centimeters boven de grond hangt. Tevens houd je je benen helemaal gestrekt (knik uit knieën), boven de grond. Houd deze houding zo lang mogelijk vol. Maximaal: 10 minuten.

Week 26 en 27

Bosuball Focus Reaction (BlazePod)

Regels
Zodra de lampjes activeren, stap je met één voet op de bosuball. Het andere been blijf in de lucht. Tik zo vaak mogelijk binnen 60 seconden het gele lampje uit. De linker lampjes met de linkerhand, de rechter lampjes met de rechterhand. Deze challenge duurt tweemaal 60 seconden.

Week 24 en 25

Plank Focus (BlazePod)

Regels
De BlazePods worden op gelijke afstand uit elkaar geplaatst. Neem full plank positie in, en probeer binnen 60 seconden tijd, zo veel mogelijk geel oplichtende BlazePods uit te slaan.

Week 28 en 29

Dead Hang

Regels
Ga hangen aan een optrek stang met volledig uitgestrekte armen. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

Week 34 en 35

The Yellow Pod Road

Regels
6 BlazePods liggen opgesteld op 1,5 meter van elkaar. Probeer in 60 seconden zoveel mogelijk rode lampjes uit te slaan.

Week 32 en 33

Ski Erg 60-SECOND

Regels
Verbrand zoveel mogelijk calorieën binnen 60 seconden.

Week 30 en 31

Touwtje springen

Regels
Spring zo lang mogelijk met twee voeten tegelijkertijd door het draaiende touw.

Week 36 en 37

Double Leg Long Jumps

Regels
Spring met twee benen tegelijkertijd naar voren. Leg 30 meter af in zo weinig mogelijk sprongen.

2020

Week 9

Planking

Regels
Steun op de onderarmen en tenen. Houd de schouders boven de ellebogen. Span de buikspieren aan, en houd het lichaam stil in een rechte “plank”.

Week 8

WALL SIT

Regels
Zak rustig door je knieën. Zet je voeten een stapje naar voren, een heupbreedte uit elkaar. Je zit zoals je op een stoel zou zitten, maar dan tegen de muur, je knieën in een hoek van 90 graden.

Week 14

Crunches

Regels
Plaats je voeten op heupafstand van elkaar: als je op je mat ligt, houd je je voeten in lijn met je heupen om gelijk te blijven (check: je zou je hielen moeten kunnen aanraken met je vingertoppen). Bij deze challenge mogen je handen los (dus ze hoeven niet achter je hoofd). Lift je borst omhoog en breng je schouderbladen, en bovenkant onderrug van de mat. Houd je nek neutraal, zodat je je core aan het werk zet. Maak zo veel mogelijk crunches binnen 3 minuten.

Week 13

310 METERS RUN AROUND THE GYM

Regels
Blijf op het asfalt. Niet wandelen. Niet afsnijden.

Week 11

Burpees

Regels
Maak zoveel mogelijk burpees binnen 60 seconden. Squat naar beneden en zet beide handen op de vloer voor je. Spring met je voeten naar achter in plank positie. Spring terug naar voren met je voeten weer bij je handen, en spring zo omhoog.

Week 10

Dead Hang

Regels
Ga hangen aan een optrek stang met volledig uitgestrekte armen. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

Week 17

AirBike 60-Second

Regels
Verbrand zoveel mogelijk calorieën binnen 60 seconden.

Week 16

Side Raise Hold

Regels
Plaats je voeten recht onder je schouders, knieën uit het slot. Lift je volledig gestrekte armen ten hoogte van je schouders, en houd zo lang mogelijk vast. De handpalmen wijzen naar beneden. Deze challenge wordt uitgevoerd met in elke hand een 2 kg dumbell.

Week 15

Stair Running

Regels
Ren de trap in de gym binnen twee minuten zo vaak mogelijk op en neer. Je mag géén treden overslaan.

Week 22 & 23

90 meter sprint

Regels

Week 19, 20 & 21

Standing Long Jump

Regels
De Standing Long Jump is een vertesprong vanuit stilstand. Sta met je voeten comfortabel uit elkaar achter de lijn, spring zo ver mogelijk en landt met beide voeten. Je mag de armswing en tegenbeweging in de benen maximaal benutten. Houd de landingspositie 5 seconden vast.

Week 18

Bench Dip Hang

Regels
Ga rechtop op de bank zitten en plaats de handen op heup breedte van elkaar met de vingers naar voren wijzend. Plaats de voeten op de grond, druk de enkels in de grond, en houd de benen gestrekt. Laat de billen van de bank glijden, en buig de ellebogen. Blijf zo lang mogelijk hangen.

Week 26

Full Plank

Regels
Ga met je buik op de grond liggen en steun op je handen en tenen. Plaats je handen recht onder je schouders, breng je lichaam omhoog zodat je alleen steunt op je tenen en handen. Kijk omlaag en zorg voor een rechte rug. Dit betekent dat je hele lichaam van hoofd tot hielen vlak moet zijn. Voorkom een holle of bolle rug. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.

Week 25

Leg Raise Hold

Regels
Zit op je billen. Plaats je handen naast de heupen, vingers wijzen naar voren. Leun naar achteren, en breng je benen gestrekt maximaal 30 centimeter van de grond. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.

Week 24

Box jumps

Regels
Spring binnen 60 seconden zo vaak mogelijk op en af de box van 20 inch. Verplicht afzetten en landen met twee voeten tegelijkertijd. Land met twee voeten volledig op de box.

Week 22 & 23

90 meter sprint

Regels

Week 31

Plank up-down

Regels
Neem plank positie in. Vervolgens laat je jezelf zakken op de onderarmen en breng je jouw lichaam weer omhoog op de handen. Maak zoveel mogelijk herhalingen binnen 60 seconden.

Week 30

Tire flip

Regels
Plaats je handen onder de band, breder dan schouderwijdte, leun met je borst in de band. Druk je hielen in de grond en trek de band omhoog. Kantel de band naar de andere kant. Herhaal dit zo vaak mogelijk in 90 seconden.

Week 29

50 Bench Dips

Regels
Ga rechtop op de bank zitten en plaats de handen op heup breedte van elkaar met de vingers naar voren wijzend. Plaats de voeten op de grond, druk de enkels/hielen in de grond, en houd de benen gestrekt. Laat de billen van de bank glijden, en buig de ellebogen. Maak 50 herhalingen in een zo snel mogelijke tijd.

Week 28

50 Burpees

Regels
Maak zo snel mogelijk 50 basic burpees. Squat naar beneden en zet beide handen op de vloer voor je. Spring met je voeten naar achter in plank positie. Spring terug naar voren met je voeten weer bij je handen, en spring zo omhoog.

Week 27

Deadlifts

Regels
Maak zoveel mogelijk deadlifts binnen 90 seconden met een 15 kg barbell. Zak door de knieën en pak de barbell vast met de handen iets breder dan schouderbreedte. Zorg dat de knieën in dezelfde richting wijzen als de voeten. Voor één geldige deadlift, moeten de gewichten op de stang de grond raken.

Week 35

Full body crunch

Regels
Ga liggen met armen en benen gestrekt. Til je bovenlichaam van de grond, zodat je onderrug ook loskomt, trek je romp naar je benen toe met behulp van je buikspieren, en trek ellebogen naar je knieën. Tik tussen iedere herhaling met je handen boven je schouders de grond aan.

Week 34

Superman

Regels
Ga met je buik op een matje liggen en strek jezelf helemaal uit. Til nu tegelijkertijd je romp en je benen van de mat door je rug aan te spannen. Concentreer op het oprollen van je lichaam met je rug terwijl je je bekken naar achteren kantelt. Zowel de armen als benen moeten gestrekt blijven, en de bovenbenen los van de vloer. Houd dit zo lang mogelijk vast.

Week 33

Hinkelen

Regels
Hinkel zo lang mogelijk op één been. Je mag éénmalig wisselen van been. Hiel moet gedurende de hele oefening van de grond blijven. Houd dit zo lang mogelijk vol.

Week 32

Wall sit with medicine ball sqeeuze

Regels
Zak rustig door je knieën. Plaats je voeten onder je knieën, een heupbreedte uit elkaar. Je zit zoals je op een stoel zou zitten, maar dan tegen de muur, je knieën in een hoek van 90 graden. Houd een medicine ball van 3 kg tussen je benen geklemd. Houd deze positie zo lang mogelijk vol.

Week 39

440 meter rennen om de gym

Regels
Blijf op het asfalt. Niet wandelen. Niet afsnijden.

Week 38

Mountain climbers

Regels
Plaats je handen en voeten op de grond (push-up positie). Je rug is hierbij in een neutrale positie. Haal vervolgens om de beurt één been naar je handen toe. Maak in 1 minuut tijd zo veel mogelijk mountain climbers.

Week 36 en 37

Front raise hold

Regels
Plaats je voeten recht onder je schouders, knieën uit het slot. Lift je volledig gestrekte armen ten hoogte van je ogen, en houd zo lang mogelijk vast. Deze challenge wordt uitgevoerd met een 3 kg slam ball.

Week 44

Bicep curl medicin ball static hold

Regels
Houdt een medicin ball van 6 kg dames / 10 kg heren vast met de armen in een hoek van 90 graden. De handen mogen niet onder de bal, en de armen mogen het lichaam niet raken.

Week 40

Walkout

Regels
Zet je voeten op heupbreedte. Buig voorover en plaats je handen op de vloer. Loop op je handen naar voren tot je handen zich onder je hoofd bevinden. Je lichaam vormt een rechte lijn schouders tot voeten . Keer in omgekeerde richting terug naar de beginpositie. De benen blijven gedurende deze oefening gestrekt. Maak zoveel mogelijk herhalingen binnen 90 seconden.

Week 48

Full plank shoulder touch

Regels

Week 47

Touwtje springen

Regels
Spring binnen 60 seconden zo vaak mogelijk met twee voeten tegelijkertijd door het draaiende touw.

Week 46

150 meter hill sprint

Regels

Week 45

Sit up static hold

Regels
Ga zitten op je billen. Zet je voeten vast. De knieën zijn gebogen, en de handen gekruisd onder de borst. Hang naar achteren en blijf zo lang mogelijk in deze positie zitten.

Week 49

10 Stairs run

Regels
Ren zo snel mogelijk 10x de trap op én af. Je mag de leuning niet aanraken, en je mag pas omdraaien als beiden voeten van de treden af zijn.

Close
× Kunnen wij je helpen?